Vilka möten har gett dig nya perspektiv och synvinklar?

Idag regnar det i Stockholm, jag kom att tänka på ett möte med en kvinna för ca 6 år sedan, en regnig dag. Hon sa till mig, Anna, det är så synd att svenskar inte uppskattar regnet, många går in och skyddar sig från regnet. Hon berättade att man i hennes kultur blir överlycklig en regnig dag, man går ut, njuter av regnet och dansar gärna i det. För henne betyder regn liv. Det betyder framtidshopp och framtidstro. Jag har aldrig förr eller senare sett den kvinnan så lycklig och tacksam som när hon talade om regnet, vände upp sitt ansikte och lät hennes ansikte bli genomblött av det. En viktig stund, ett viktigt möte.

  • Vad ger dig nytt ”liv”/ framtidstro/ framtidshopp?
  • Hur inverkar det på dig?

Två andra frågor:

  • Vilka möten har gett dig nya perspektiv och synvinklar?
  • Hur har det influerat dig?

Med hopp om en glädjefylld dag!

/Anna

Leave a Reply