När har din besvikelse vänds till glädje?

I går insåg jag en fantastisk och komisk sak! En situation där min besvikelse vänds till min glädje helt utan att jag aktivt jobbat på den positiva utgången 🙂

För en tid sedan gav jag en hatt/mössa i present till en person i min närhet. Då vi har en ärlig relation framgick det att hon aldrig skulle ta på sig den, inte hennes smak…

Å, va besviken jag blev!

1) för hon ratade min väl utvalda gåva

2) när jag även insåg att bytesrätts tiden gått ut

Jag kände då helst bara för att slänga mössan, jag ville inte se den! MEN jag såg den och bestämde mig för att börja använda den. Jag bär nu denna hatt/mössa som mitt käraste plagg, aldrig har jag fått så mycket komplimanger för ett klädesplagg. Igår fick jag en komplimang som framstår bland andra, en man som jag förstått är etablerad Designer sa med fasthet och övertygelse: Vilken snygg mössa du har! Han gick ett halvt varv runt mig och kollade in detaljen på sidan, han nickade konstaterande. Han såg verkligen mössan! Jag har aldrig förr fått en komplimang sagd på det sättet. Det var som att han lästa av mössan, att han såg mycket mer än jag såg i mössan, utifrån sin kunskap, att han hittade ett helt annat djup i den. Det var för mig en häftig upplevelse och en väldigt kul grej! Tänk om jag hade slängt mössan mitt i min besvikelse, tänk om jag inte SETT potentialen i den! Då hade jag gått miste om såååå mycket glädje & tacksamhet!

Jag älskar den känslan, att bli förvånad, glatt överraskad att det blivit en ljusare utgång än vad det såg ut som. Känner du igen känslan?

  • När har du upplevt att din besvikelse blivit till din glädje?
  • I vilken situation hoppas du på en ljusare utgång än hur läget ser ut just nu?
  • Vad kan du göra för att försöka förvandla situationen?

Leave a Reply