När är du målmedveten?

Häromdagen såg jag en kille som missade bussen. Han sprang med kraftfulla steg till nästa station och eftersom bussen stannade för rött ljus och han sprang väldigt fort så hann han precis med bussen där.

Min första tanke: Wow, han var målmedveten! Han måste sprungit av en anledning, troligen inte bara för han tyckte det var roligt. Troligen hade han ett mål i sikte som var värt att anstränga sig för att nå. Kanske ett möte att passa, kanske ett tåg… Något fick honom i alla fall att kliva ur sin bekvämlighet och springa. Han fokuserade på målet och i stunden delmålet (hinna med bussen). Genom den fokusen fanns inte utrymme till ursäkter och hinder (det fanns säkert många…) Det är en sak man vinner med tydliga mål, delmål som man verkligen vill nå, då är man ostoppbar. Låt sången Undetainable påminna dig om det och ge dig inspiration att vara ostoppbar (låten finns på min 1:a sida :-))

  • När är du målmedveten? (Kanske som denna kille i vardagen?)
  • Hur kan du uppmärksamma din egen målmedvetenhet?
  • Vad kan du lära dig av den?

Välj ett mål/delmål som är viktigt för dig

  • Vilket mål valde du?
  • Vad är viktigt med målet?
  • Vad är din drivkraft i att nå det?
  • Vad behöver du för att springa över dina hinder och ursäkter?
  • Vad är du villig att ge för insats? (Riskera? Offra? Betala? …för att nå målet)

Leave a Reply