Vad är unikt med dig?

Igår såg jag en stund på ”True talent”. En situation som fastnade i mina tankar var när en av de tävlande, som presenterades som en fantastisk singer/ songwriter sjöng en poplåt. Danny (programledaren) uttryckte att det var helt fel låt för killen. Jag tänker: Killen var inte sig själv, han trodde kanske inte det han hade var bra nog, han försökte istället på ett annat spår som han trodde juryn skulle gilla. Jag tänker: Å, tänk om han hade gjort sin grej, sjungit den låt han är bäst med, även om folk ej gillat låten! Då tror jag han hade glänst och visat sin sanna talang! Jag förstår honom dock, det är så lätt att se ner på det man själv har, framförallt i ljuset av alla andra talanger, absolut!

Häromsöndagen talade Tobias Gard om just detta i Hillsong Church Stockholm. Han talade otroligt inspirerande om att värdera det vi har av gåvor och talanger. Han sa att först när vi ser på de unika gåvor, talanger och erfarenheter vi har, i ljuset av att Gud skapat oss just så, då inser vi att vi är unika och därmed inte kan jämföra oss med andra. Jag gillar tanken att vi alla spelar i en egen division, kan bara nå mer av vårt unika potential.

Jag vill uppmuntra dig att fundera över det unika och fina med just dig. Jag tror det finns ett ovärderligt värde i att finna just detta, kanske på ett område, kanske på flera områden…

Några funderingar att börja med finns här i form av frågor, individuell coaching är mer effektivt då det blir en tydlig process, då dina svar leder till nya unika frågor, men om du vill börja i någon ända kan detta vara en utgångspunkt:

 • Vad är unikt med dig?
 • När jämför du dig med andra?
 • Vilka komplimanger om dig, minns du?
 • Var har du dina styrkor?
 • Hur kan du stärka dem?
 • Hur kan du fokusera på vad du har i stället för vad du inte har?
 • Vad skulle det innebära för dig?
 • Hur vill kan du agera?
 • När vill du börja?

2 Responses to “Vad är unikt med dig?”

 • Hej Anna!
  Tack för ett bra inlägg! Jag är nyfiken på att höra mer om dina tankar kring frågan ”Vad är unikt med dig?”. Vad anser du om tanken om att ifall man fokuserar på denna fråga så är det i princip samma sak som att jämföra sig med andra?

  Vänliga hälsningar
  /Lasse, Livscoachonline.com

  • Anna:

   Hej Lasse! Kul att du läser min blogg!
   Jag tänker att det beror på betoningen i frågan. Min betoning är att vaska fram guldet i människor, då utifrån en genuint positiv och uppmuntrande ton. Då ser jag bara på människan framför mig, att den ska komma till sin rätt och finna sina styrkor och lyckas som den vill. Om man däremot har en annan ton, av jämförelse, krav och prestation då blir det ett annat läge. Allt bottnar i attityd och utgångsläge, vad tänker du själv om det?

Leave a Reply