Vad är din livsmelodi?

Idag hade jag musik i öronen när jag gick till jobbet. Jag gillar att ha musik som uppmuntrar och påminner mig om det goda i livet. Efter en stund så kom jag på att jag inte hörde någon musik, jag tänkte: konstigt har den dött eller? spellistan kan ju inte ha tagit slut radan! Jag kollade efter så att musiken var på och insåg att bakgrundsljudet hade stigit så mycket att det totalt överröstade min musik. Jag höjde volymen så jag hörde musiken igen.

Jag gjorde en koppling till livet av denna situation. Jag har min livsmelodi, det som jag brinner för och älskar med livet. I vissa perioder kan omständigheter, utmaningar kanske oro och stress trycka på så mycket, att vi inte längre hör vår livsmelodi, vi kan då mista såväl riktning som känsla av mening och glädje i tillvaron. Då är det viktigt att

 1. upptäcka att du inte hör din livsmelodi
 2. skruva upp ljudet på musiken så du hör den även när det är tufft
 3. sätta på musiken igen om låten/spellistan har tagit slut
 4. lämna in musikspelaren på lagning om den är trasig
 • Vad är din livsmelodi?
 • Hör du den idag?

Om ja:

 • Vad är det bästa med den melodin?
 • Hur låter den?

Om nej:

 • Behöver du starta om den?
 • Räcker det med att höja ljudet?
 • Behöver du påminna dig om vad som är din livsmelodi?

Tankeväckare för att hitta din livsmelodi:

 • Vad gör dig gladast i livet?
 • När har du varit så glad?
 • Hur kändes det i kroppen?
 • Vilka situationer ger dig liknande känslor?
 • Vad är viktigast i livet för dig?
 • -Hur kan du värdera det närmaste månaden?
 • Vad skulle du prioritera högst, om tiden var knapp, om livet var kort?
 • -Hur vill du prioritera det den närmaste tiden?
 • Vad vill du bidra till världen med?
 • -Hur kan du bidra med det just nu?

Leave a Reply