Vad pyr under ytan? Någon dålig relation som gnager?

Häromdagen fick jag en sticka i fingret. Jag försökte först ta bort den med pincett. Det gick inte. Jag pausade och funderade på om det var värt att ta nålen. Jag gillar inte nålar och undrade om det ändå skulle vara värt att ha stickan kvar, den gjorde ju bara lite ont men ändå mest hela tiden, nålen skulle kunna innebära en större risk för smärta… Min man provade också med pincetten utan framgång. Så tog jag nålen… efter en god stund, med envishet så lossnade stickan. I efterhand så ser jag att det verkligen var värt att ta nålen, men det är lätt att bli van vid konstant smärta och därmed inte ta tid, kraft eller kanske mod till att göra något åt det.

Denna lilla händelse blev för mig som en metafor i livet. Precis som relationer kan skava, jobbet kan pressa eller i andra situationer kan innebära underliggande missnöje eller ohälsa. Då behöver vi ta tag i det för att bli kvitt det som konstant ligger och pyr under ytan. Först när man agerar för att ta bort det, när man envist inte ger upp, först då kan man verkligen bli fri!

Vad pyr under ytan…

 • Vad skulle du må bra av att ta tag i?
 • Vad pressar dig?
 • Vad stressar dig?
 • Vad bär du på för missnöje?
 • Vad bär du på för ohälsa?
 • Vilken dålig relation gnager i ditt liv?
 • Vilken oro stör dig?

Till att börja med:

 • Vad skulle det ge dig att bli fri från detta?
 • Hur skulle det påverka dig?
 • Hur skulle det kännas?
 • Vad skulle det vara värt att bli kvitt det?
 • Tänk att du nu nått ditt mål, vad ser du att du överkommit, hur överkom du det?
 • Vad blir ditt första steg?
 • Vad blir ditt andra steg?
 • Vilka är dina delmål?
 • När börjar du?
 • Vad driver dig i mål?

Lycka till & kom ihåg att jag finns här & coachar dig gärna vidare 🙂

/Coach Anna

One Response to “Vad pyr under ytan? Någon dålig relation som gnager?”

 • Rebecca:

  Anna, du är underbar som skriver sånt som påverkar hela mitt liv. Kan du pilla med nålen så kan jag oxå ta bort det som skaver.

Leave a Reply