Hur förebygger jag ålderskris?

Jag har nyligen fyllt år. Denna gång kom jag på mig själv med att göra en helt omedveten liten utvärdering/avstämning av min livssituation och riktning. Då slog det mig: om jag inte varit nöjd med livet som det såg ut nu, hade jag troligen upplevt någon form av ålderskris/åldersnoja. Jag insåg vikten av att göra dessa och liknande avstämningar i det medvetna och inte bara i det omedvetna och gjorde det genom att gå igenom mina livsmål. Jag älskar att läsa mina livsmål, framförallt dem som jag vill ha genomfört när jag är 70 år. Det ger mig en otrolig livsglädje att jag faktiskt kan påverka min framtid!

Jag vill därmed uppmuntra dig att göra en medveten avstämning kanske nu innan jul och nyår för att se att du är på den väg du vill vara och annars se vad du kan göra åt det.

Detta kan man självklart göra på 1000 sätt, själv eller med en personlig coach.

Några frågor att utgå från:

 • Vad är viktigast för mig kommande år?
 • Hur har mina prioriteringar sett ut under året?
 • Hur vill jag prioritera nästa år?

Sätt en siffra hur tillfreds du är med området året bakåt och sätt en siffra på hur nöjd du vill jobba på att bli kommande år för området.

 • Arbete
 • Boende
 • Familj
 • Kärlek/respektive
 • Vänner, genemskap
 • Psykisk hälsa
 • Fysisk hälsa
 • Motion
 • Hobby
 • Ta hand om mig själv grejer
 • Personlig utveckling
 • ….
 • ….
 • ….

Kolla nu på alla dina siffror och svar.

 • Vilket område känns viktigast för dig?
 • Vilket område känner du mest drivkraft för att  jobba på?
 • Vad skulle kunna vara ditt första steg?
 • Vad ser du för andra steg?

Du är alltid välkommen att höra av dig för fortsatt coaching och samarbete!

/Coach Anna

Leave a Reply