Olikheter som styrka

Har du någon gång haft en person i din närhet som varit olik dig?

Det har jag 🙂 Ganska många genom åren….

Jag kom att tänka på att det är ofta en spärr att kliva över (i alla fall för mig) där jag tar beslut att se det positiva i olikheterna och drar fram det bästa ur dem. Då finns det oändliga potential!

Olikheter komplettera varandra

Jag ser både vardagsrelationer framför mig och även framgångsrika företag. I vardagen kan vi naturligt komplettera varandra om vi är bra på olika saker och har olika intressen. I företag eller andra team så behövs olika karaktärer för att få bästa dynamik. Någon som är visionär och någon som är organisatör, någon som är en ”doer” och någon som är analyserande. Men ofta kan man bli ganska irriterad på varandra i dessa konstellationer och där kommer viljebeslutet in att se styrkan med olikheterna!

Olikheter utvecklar varandra

En av mina bästa vänner är en person som är min raka motsats på väldigt många sätt. Ofta behöver vi prata en stund för att förstå varandra och kanske är det en av de stora anledningarna till att vi blivit så goda vänner och utvecklas i varandras närhet.

  • På vilka sätt berikas ditt liv av olikheter?
  • Vem kompeltterar dig?
  • Vad är det bästa med det?
  • Kan du minnas en tid innan du såg det som en tillgång?
  • Vems olikhet vore nyttigt att börja hitta styrkor med?
  • Hur kan du börja?

Tips:

-Detta är ett vanligt coachingområde, kaske tänker man att det har med konflikter eller energitjuvar att göra vid första åtanke.

-Stora företag gör ofta personlighetstester för att få rätt person på rätt plats i rätt tid. Det finns många olika teorier och strategier på detta otroligt intressanta område!

Leave a Reply